Vogels kijken, een nieuw platform voor vogelliefhebbers

Begin november is er een nieuw platform geopend voor iedereen die graag naar vogels kijkt. Dagelijks worden er artikelen gepubliceerd over vogels en vogels kijken als hobby. Verspreid over meer dan 10 rubrieken lees je over vogelherkenning, interviews, nieuws, vogelzang, vogelgebieden, gear, challenges, zeldzame vogels, recensies, vogelonderzoek, excursies en vogelfotografie.
Het doel van dit platform is om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken om naar vogels te kijken én iedereen die al naar vogels kijkt te voorzien van kennis en inspiratie om nog meer plezier te beleven aan het buiten zijn en genieten van vogels.

LogoVogels kijken is een initiatief van PiXFACTORY, bekend van o.a. Birdpix.nl en Natuurfotografie.nl. PiXFACTORY heeft als missie: bijdragen aan het vergroten van het draagvlak voor natuur en de ontwikkeling en bescherming hiervan. Ze doet dit door tal van online communities en uitgaven. SOVON en het Nederlands soortenregister (onderdeel van Naturalis) zijn partners van vogelskijken.nl Kortom, professionals op het gebied van vogels kijken delen hun kennis met de volgers van dit platform.
Leuk om je in te schrijven voor de twee-wekelijkse nieuwsbrief. Als de aanmelding is geschied kun je ook je ervaringen of kennis delen met anderen. Weet jij anderen te inspireren? Dan is dit je kans.

Herken de vogelDaan Schoonhoven is de initiatiefnemer van vogelskijken.nl
Samen met veel bekende redacteuren, zoals Debby Doodeman (initiatiefnemer van Fogol) en Dick de Vos (auteur van de veldgids Vogelzang, heeft bijgedragen aan de app Birdsound Europe en bekend IVN-gids in Leiden). Henk Meeuwsen (auteur, samensteller van Birdsound Europe), presenteerde samen met Dick de Vos de rubriek “Wat hoor ik daar” bij Vroege Vogels). Tal van andere kopstukken werken mee aan dit platform.
Alle reden om snel de website van Vogelskijken.nl te bezoeken. De menubalk stuurt je makkelijk door de website heen.

Menubalk
Echte aanraders zijn de online vogelgids, vogeltrek, wekelijkse vogelradar en vogelzang.
Ik ben erg onder de indruk van de kwaliteit van dit platform en de opbouw van de website. Veel vogelliefhebbers hebben (net als ik) hun hobby vogels kijken gekoppeld aan vogelfotografie. Dit onderdeel vind je ook terug in deze web-omgeving.
Bezoek de website Vogelskijken, schrijf je in voor de nieuwsbrief en geniet van deze unieke website.
Arthur Staal
15 januari 2023